onsdag 9 maj 2012

Elever hjälper elever i Kenya "Operation Homa Bay"

Idag har Elliot Lahyani Lundell från Tiundaskolan jobbat hos oss hela dagen och hans ersättning skänks till Got Rabuor Primary School i Homa Bay, Kenya.

Elever från Tiundaskolan genomför Operation Homa Bay varje år och förra året lyckades de samla in 90 961 kr (!!!) som gick till skolan i Kenya. Det räckte till läroböcker, skoluniformer, nya toaletter och skolbänkar. En del av pengarna gick till skollunch.

Elliot har idag jobbat med att putsa smycken, plocka upp varor samt stämplat namnbrickor. 


Den ekonomiska situationen  i Kenya är svår. Många elever har föräldrar som är arbetslösa och många i familjen är drabbade av AIDS. Många elever äter inte ens frukost innan de går till skolan. Homa Bay är en liten stad som ligger vid Victoriasjöns strand i västra Kenya. I Got Robuor Primary School går 600 elever från förskolan till klass 8. Genom att Tiundaskolans elever jobbar en dag på olika arbetsplatser i Uppsala så bidrar de med att förbättra situationen för många skolbarn i Kenya, Homa Bay. Det tycker vi är fantastiskt!! Vi återkommer här på bloggen framöver med hur mycket pengar de lyckades tjäna in i år. 

Inga kommentarer: